The Lego Movie moet overal ter wereld nog in première gaan, maar de makers zijn al bezig met een vervolg.

Dat schrijft de Amerikaanse filmwebsite The Wrap. Volgens de laatste analyses wordt de film komend weekend in de Verenigde Staten met gemak de best bezochte film, met een verwachte weekendopbrengst van minimaal veertig miljoen dollar.

Dit weekend gaan in de VS ook het drama The Monuments Men, met George Clooney en Matt Damon, en de tienerfilm Vampire Academy in première. Daarvan wordt nauwelijks tegenstand verwacht.

Scenario

Producent Warner Bros heeft Jared Stern gevraagd het scenario van de tweede Lego-film voor zijn rekening te nemen. Hij schreef eerder onder meer het script van de komedie Mr. Popper's Penguins, met Jim Carrey, en werkte mee aan de animatiefilms The Princess and the Frog en Wreck-It Ralph. Of regisseurs Christopher Miller en Phil Lord weer van de partij zijn, is nog onbekend.

The Lego Movie gaat over de nietsvermoedende Emmet, die wordt aangezien voor de legendarische MasterBuilder. Hij moet het opnemen tegen de tiran President Business en krijgt daarbij hulp van helden als Batman en tovenaar Gandalf.

In Nederland gaat De Lego Film volgende week woensdag in première. De stemmen in de Nederlands gesproken versie worden verzorgd door Kees Tol, Georgina Verbaan, Gerard Ekdom en Levi van Kempen.

Bekijk de trailer van The Lego Movie: