Filminstituut Eye eert de plotseling overleden acteur Philip Seymour Hoffman zondag met de eenmalige vertoning van zijn film Happiness.

De zwarte tragikomedie van regisseur Todd Solondz uit 1998 wordt beschouwd als een van de vele hoogtepunten uit het oeuvre van Hoffman, die twee dagen geleden dood werd aangetroffen in een appartement in New York.

Happiness vertelt over een aantal personages in New Jersey die wanhopig op zoek zijn naar geluk. Hoffman speelt in de film een eenzame man die regelmatig masturbeert terwijl hij obscene telefoontjes naar onbereikbare vrouwen pleegt. Een ander personage uit de film is een pedofiel die met zijn zoon openhartige gesprekken voert over seks. 

Veel BN'ers, onder wie Carlo Boszhard, Alex Klaasen, Paulien Cornelisse, Ronald Giphart en Joep van Deudekom, noemden Happiness in het verleden een van hun favoriete films.

Eye vertoont de film zondag 9 februari om 21 uur 's avonds. Hoffman is verder op dit moment nog in de bioscopen te zien in het tweede deel van The Hunger Games, waarin hij de sadistische spellenmaker Plutach Heavensbee speelt.