Uitgelicht door de filmredactie van NU.nl. Wat mogen we deze maand absoluut niet missen op filmgebied?

American Hustle 

Prettig chaotische jaren zeventigthriller van David O.Russell (Silver Linings Playbook). Met Christian Bale, Amy Adams, Bradley Cooper, Jennifer Lawrence, Jeremy Renner én uitzinnige kapsels.

American Hustle heeft al drie Golden Globes op zak en viel ook bij de uitreiking van de SAG Awards in de prijzen. Niet verrassend geldt de film ook als grote favoriet bij de Oscars met in totaal tien Oscarnominaties.

Vanaf 6 februari in de bioscoop

Bekijk trailer:

Monuments Men

Ocean’s Eleven in WOII: George Clooney (tevens regie) zoekt een team bij elkaar om door de nazi’s gestolen kunstwerken terug te veroveren. Met verder Matt Damon, John Goodman, Cate Blanchett en Bill Murray.

Vanaf 13 februari  in de bioscoop

Bekijk trailer:

12 Years a Slave

Indringend en waar gebeurd verhaal over een vrije zwarte man (Chiwetel Ejiofor) die in de negentiende eeuw in het zuiden van de VS als slaaf wordt verkocht. Negen Oscarnominaties.

Vanaf 20 februari  in de bioscoop

Bekijk trailer:

Her

Bizarre film van Spike Jonze (Being John Malkovich) waarin Joaquin Phoenix verliefd wordt op de stem van het besturingssysteem van zijn computer (Scarlett Johansson). Vijf Oscarnominaties.

Vanaf 27 februari  in de bioscoop

Bekijk trailer:

Nebraska

Sfeervolle roadmovie van Alexander Payne (Sideways) over een koppige oude man (Bruce Dern) die met zijn zoon naar Nebraska rijdt omdat hij een miljoen dollar denkt te hebben gewonnen. Zes Oscarnominaties.

Vanaf 27 februari in de bioscoop

Bekijk trailer: