De Italiaanse film La Grande Bellezza blijft een enorme hit in de Nederlandse filmhuizen. De epische tragikomedie van regisseur Paolo Sorrentino trok zaterdag zijn 200.000e bezoeker. 

Dat heeft distributeur Cinemien zondag gemeld.

Het is zeker vijftien jaar geleden dat een Italiaanse titel zo'n enorme hit was in de Nederlandse theaters. Oscarwinnaar La Vita e Bella van regisseur Roberto Benigni trok eind jaren negentig meer dan 300.000 bezoekers.

La Grande Bellezza, die vorige week door de Nederlandse critici werd uitgeroepen tot beste film van het jaar, vertelt over de zestigjarige journalist Jep die op zoek is naar inspiratie voor zijn tweede boek. Hij struint daarom door Rome en bezoekt feesten, heeft gesprekken en denkt terug aan zijn leven. De film was eerder de grote winnaar bij de European Film Awards en wordt al genoemd als grote kanshebber bij de Oscars eind februari.

Net als bij Intouchables, die in 2012 in de arthouses maandenlang volle zalen trok, is ook voor La Grande Bellezza de aandacht die de film op Twitter blijft krijgen van groot belang. Onder meer cabaretier Jochem Myjer bracht het epos onder zijn honderdduizenden volgers onder de aandacht. De film draait na 12 weken nog in 59 theaters.

Bekijk de trailer van La Grande Bellezza: