Amerikaanse film- en televisieschrijvers hebben de films Her en Captain Phillips bekroond tijdens de Writers Guild Awards.

Dat meldt persbureau AP.

De sciencefictionfilm Her van Spike Jonze won de prijs voor beste originele scenario. De film vertelt over een man, gespeeld door Joaquin Phoenix, die een bijzondere relatie krijgt met een nieuw geavanceerd computersysteem, met de stem van Scarlett Johansson.

Billy Ray won met zijn film Captain Phillips de prijs voor beste aangepaste scenario. Captain Phillips, met Tom Hanks in de hoofdrol, is een reconstructie van een waargebeurd kapingsdrama.

Sarah Polley kreeg voor Stories We Tell de prijs voor beste documentaire. In de documentaire onderzoekt de Canadese geheimen in haar eigen familie. 

Series

De Writers Guild Awards werden ook uitgereikt aan schrijvers van tv-series. Zo won Breaking Bad de prijs voor beste dramaserie en werd Veep bekroond tot beste komedieserie. House of Cards sleepte de prijs voor beste nieuwkomer in de wacht.

De Writers Guild Awards zijn de laatste Hollywoodprijzen voorafgaand aan de Oscars. De uitreiking wordt gezien als een indicator voor de Oscars, omdat veel van de WGA-leden ook lid zijn van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences die de Oscars toekent.