Jesse Eisenberg kruipt voor de superheldenfilm Batman vs. Superman in de huid van schurk Lex Luthor. Jeremy Irons speelt Batmans butler Alfred.

Dat maakte filmstudio Warner Bros vrijdag bekend

Geruchten dat Luthor als superschurk te zien is in Batman vs. Superman deden al maanden de ronde.

Eisenberg, bekend van films als The Social Network en Now You See Me, voegt zich bij Ben Affleck en Henry Cavill. Affleck werd in augustus aangekondigd als nieuwe Batman, wat hem veel kritiek opleverde. Cavill werd in Man of Steel uit 2013 ook al door Snyder geregisseerd als Superman.

"Lex Luthor wordt vaak gezien als de meest beruchte rivaal van Superman. Wat zo goed aan hem is, is dat hij niet de stereotype schurk is", vindt regisseur Zack Snyder. "Het is een ingewikkeld en verfijnd personage. Met zijn intellect, rijkdom en bekendheid is hij een van de weinige stervelingen die Superman uit kan dagen."

Nieuwe draai

Snyder, die naast Man of Steel ook films als 300 en Watchmen regisseerde, is blij dat Eisenberg is toegevoegd aan de cast. "Met Jesse kunnen we de interessante dynamiek van Lex Luthor verkennen. Tegelijkertijd kan hij een nieuwe draai geven aan het personage."

De regisseur is ook in zijn nopjes met het casten van Irons. "Het is een eer om zo'n ervaren en begenadigd acteur als Jeremy toe te kunnen voegen aan de cast." In de Batman-trilogie van Christopher Nolan vertolkte de Britse acteur Michael Caine de rol van Alfred. Christian Bale nam de hoofdrol van Batman voor zijn rekening.

Batman vs. Superman moet in mei 2016 in de Amerikaanse bioscopen gaan draaien.