Haar acteerdebuut in de film Heksen bestaan niet bezorgt Sharon Doorson de bibbers. 

Aan De Telegraaf laat de zangeres, die doorbrak in een eerder seizoen van The Voice of Holland, weten dat ze zich een beetje naakt voelt nu ze een filmrol heeft bemachtigd.

"Als kind heb ik op amateurniveau wel eens geacteerd, maar dat vond ik vreselijk eng”, vertelt Doorson. "Maar nu ik meer ervaring heb in de spotlights verwacht ik dat het spelen me ook wel beter af gaat.”

Toch is ze ondanks de zenuwen blij met haar nieuwe uitdaging."Het is ongelofelijk wat me allemaal is overkomen de laatste jaren. Eerder zong ik in Raffish, waarna ik probeerde solo aan de slag te gaan. Maar dat liep anders dan ik wilde, waardoor ik werk moest zoeken in een winkel. Ik voelde al snel dat dat niet was waar mijn hart lag. Toen besloot ik: ik ga naar school, want ik wil zo graag verder in de muziek.”

Canarische Eilanden

Nadat Doorson het conservatorium deed en ook haar papieren voor docent behaalde stond ze voor de klas, maar kon dat toen haar muziekcarrière een vlucht nam niet meer combineren. Ze zei anderhalf jaar geleden haar baan als juf op en stortte zich volledig op muziek. Komende weken komt daar dus ook acteren bij, als de opnamen voor Heksen bestaan niet beginnen.

"De draaidagen die ik heb, zullen alleen in Nederland zijn. Andere spelers, zoals Jörgen Raymann, reizen zelfs af naar de Canarische Eilanden. Ik kijk er erg naar uit en ben benieuwd of ik dat 'enge' gevoel van vroeger volledig los kan laten. Dat verwacht ik eerlijk gezegd wel, want door het zingen dat ik op vele podia in het land doe, merk ik wel dat ik me niet zo snel meer opgelaten voel.”