Jared Leto lijkt nog steeds niet te kunnen bevatten dat hij is genomineerd voor een Oscar. 

De 42-jarige acteur en zanger strijdt mee in de categorie beste mannelijke bijrol voor zijn vertolking van Rayon, een hiv-besmette, vrouwelijk transgender in de film Dallas Buyers Club.

Leto, die een acteerpauze van zes jaar inlaste om zich te focussen op zijn rockband Thirty Seconds To Mars, zegt in een interview met de BBC dat zijn beslissing om deze rol aan te pakken, blijkbaar de juiste was. "Het heeft wel zes jaar geduurd, maar het was het wachten waard", aldus de acteur.

Hij vervolgt: "Ik was eigenlijk helemaal niet van plan om weer te gaan acteren, maar ik kreeg het script in handen en was op slag verliefd." Over zijn Oscarnominatie zegt Leto: "Het voelt onwerkelijk en geweldig. Ik voel me de gelukkigste man op aarde. Het is een prachtig verhaal en ik ben er trots op er onderdeel van te zijn."

Voor zijn rol moest Leto vele kilo's afvallen en zijn transformatie was dermate hevig dat hij dacht dat mensen hem niet zouden herkennen in de film. "Tja, ik ben vrijwel onherkenbaar, maar zodra mensen mijn benen zagen, was het echter direct duidelijk", grapt Leto.