De Nederlandse hitserie De Meisjes van Thijs, die op internet een flink succes was, maakt binnenkort de overstap naar het witte doek. 

Dat hebben regisseur Joris van den Berg en producent Blackframe woensdag bekendgemaakt.

De Meisjes van Thijs was een serie korte filmpjes die tussen 2010 en 2012 online verschenen. De verhaaltjes draaien om de zoektocht van het titelpersonage naar goede dates.

Elke aflevering ontmoette Thijs een ander meisje. Onder meer Anna Drijver, Pamela Teves, Georgina Verbaan en Chava voor in ´t Holt speelden zijn dates. Er werden 85 afleveringen gemaakt die in totaal meer dan 1,5 miljoen keer werden bekeken.

"We zijn bezig met het schrijven van een synopsis", vertelt regisseur Van den Berg. "Het wordt geen opeenstapeling van korte sketches, maar eerder een 'coming of age-romcom'. We blijven wel trouw aan de sfeer van de serie." Acteurs kan hij nog niet noemen. "Al kunnen we de film natuurlijk niet maken zonder hoofdrolspeler David Lucieer."

Bekijk een aflevering:

Festival

Eerder deze week werd bekend dat De Meisjes van Thijs is geselecteerd voor het LA Web Fest in Los Angeles, het oudste en grootste webfestival ter wereld. Ook de Nederlandse internetserie Max and Billy´s Drill Machine Girl, met actrice Lisa Smit in de hoofdrol, is in de selectie opgenomen. In totaal worden er op het festival eind maart meer dan 250 series uit de hele wereld vertoond.