Topman Reed Hastings van Netflix heeft in de eerste maanden na de introductie in Nederland ontdekt dat documentaires erg populair zijn. 

Vorige week voegde Netflix daarom Mitt toe, een eigen documentaire waarvoor de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney jarenlang werd gevolgd.

Mitt geeft inzicht in het verloop van zijn campagne en de impact op zijn persoonlijke leven en dat van zijn gezin. Andere recente Netflix-docu’s zijn The Square en The Short Game.

Populair zijn ook de eigen Netflix-series zoals House of Cards met Kevin Spacey, waarvan Netflix op 14 februari wereldwijd alle dertien afleveringen van het tweede seizoen vrijgeeft.

Begin februari stelt de Amerikaanse dienst van internettelevisie in Nederland ook het zesde seizoen van Californication beschikbaar, evenals de films Flushed Away, Madagascar, Mirror Mirror, Shrek 2 en 3. Aan het begin van de komende zomer komt een tweede reeks van Orange Is The New Black.

Nashville

Netflix presenteert daarnaast aan de lopende band producties die niet eerder op de Nederlandse televisie te zien waren. Voorbeelden daarvan zijn nieuwe afleveringen van de series Nashville, Pretty Little Liars en The White Queen. Afleveringen van Nashville en Pretty Little Liars zijn meteen in Nederland beschikbaar, kort na de tv-uitzendingen in Amerika.

Vanaf komende maand profiteren Nederlandse abonnees van de deal die Netflix sloot met Disney, waardoor Disneyfilms hier eerder op Netflix dan op traditionele televisiezenders te zien zullen zijn. De animatiefilm Monsters University komt in daarom maart beschikbaar voor Nederlandse abonnees. Populair zijn ook de recent toegevoegde Nederlandse films, zoals Sprookjesboom en Achtste groepers huilen niet.

Spin-off

Better Call Saul, de spin-off van Breaking Bad, komt in november van dit jaar in Nederland beschikbaar, direct na de tv-uitzending in de Verenigde Staten en Canada. Daarmee kunnen Nederlandse Netflix-abonnees Better Call Saul veel eerder streamen dan de Amerikanen, benadrukt Hastings. Afleveringen van de comedyserie Modern Family zijn nu al in Nederland eerder beschikbaar op Netflix dan in het thuisland.

Dit jaar kunnen Netflix-kijkers ook tijd inruimen voor het derde en vierde seizoen van de serie The Killing. Zoals bekend laat Netflix een finaleseizoen van The Killing maken. Het is nog niet bekend wanneer het slot van de serie te zien zal zijn, waarschijnlijk eind dit jaar of begin volgend jaar.