De Nederlandse speelfilm Silent Ones van regisseur Ricky Rijneke is geselecteerd voor de internationale competitie van het Berlin Independent Film Festival (BIFF). 

Dit vindt tegelijkertijd plaats met het grote broertje, het officiële Filmfestival van Berlijn.

Het BIFF concentreert zich op eerste en tweede speelfilms van jonge makers. Het hoofdprogramma wordt gevormd door zestien lange speelfilms.

Silent Ones vertelt over een jonge Hongaarse vrouw die nadat haar broertje is verdwenen een reis onderneemt om een belofte aan hem na te komen.

De hoofdrol wordt gespeeld door de Hongaarse actrice Orsi Toth, die eerder Shooting Star was op het 'grote' festival van Berlijn. Silent Ones werd vorige jaar genomineerd voor de Tiger-competitie op het Filmfestival van Rotterdam. Sindsdien werd de film op tientallen festivals over de hele wereld vertoond, waar hij diverse prijzen won.

Ook in het programma van het officiële Filmfestival van Berlijn is Nederland dit jaar sterk vertegenwoordigd, met films als Supernova van Tamar van den Dop en de korte film Cowboys janken ook van regisseur Mees Peijnenburg.