De komedie Grown Ups 2 van Dennis Dugan is met acht nominaties koploper bij de Golden Raspberry Awards, de jaarlijkse Amerikaanse filmprijzen voor slechtste film. 

De film, over vier oude schoolvrienden die samen op stap gaan, werd genomineerd voor onder meer slechtste film, vervolgfilm, acteursensemble, scenario, regie, acteur, actrice en mannelijke bijrol.

De gehekelde acteurs zijn Adam Sandler, Salma Hayek en Taylor Lautner. Sandler is geen vreemde van de Razzies, zoals de prijzen ook worden genoemd.

Vorig jaar kreeg hij de onderscheiding voor slechtste acteur voor zijn hoofdrol in de komedie That's My Boy.

In 2012 werd zijn film Jack and Jill tienmaal genomineerd, waarbij Sandler zelfs geschiedenis schreef door tweemaal te worden genomineerd, voor beide titelrollen.

Bekijk de trailer van Grown Ups 2:

The Lone Ranger

De andere genomineerden voor slechtste film zijn de western The Lone Ranger met Johnny Depp en Armie Hammer, Tyler Perrys kerstkomedie A Madea Christmas, sciencefictionepos After Earth met Will Smith en zoon Jaden Smith en komedie Movie 43 met onder anderen Kate Winslet, Richard Gere, Hugh Jackman en Halle Berry.

After Earth, A Madea Christmas en Movie 43 hebben elk zes nominaties, waaronder voor scenario en acteursensemble. Vader en zoon Smith zijn genomineerd voor slechtste acteurs, Perry voor slechtste actrice - hij speelt de vrouwelijke hoofdrol van Madea - en Naomi Watts voor slechtste bijrol in Movie 43.

Sneer

De Golden Raspberries zijn een duidelijke sneer naar de grote Amerikaanse filmprijzen als de Golden Globes en de Oscars. Het is geen toeval dat de Razzies op 1 maart worden uitgereikt, een dag voor de Oscaruitreiking. Meestal laten acteurs de prijzen voor wat ze zijn, maar in het verleden zijn Hollywoodgrootheden als Sandra Bullock, Halle Berry en Paul Verhoeven hun onderscheidingen wel persoonlijk op komen halen.