Michael Douglas heeft bewust gekozen voor zijn rol in de superheldenfilm Ant-Man. "Ik wilde al lange tijd dolgraag in een Marvel-film spelen."

Dat zegt hij in een interview met Reuters.

De 69-jarige acteur werd maandag bevestigd voor Ant-Man. Hij speelt Hank Pym, de wetenschapper die met de formule komt die mensen kan laten krimpen en groeien en ook nog eens kan communiceren met insecten.

"Het script is erg grappig", zegt Douglas. "En de regisseur is erg goed. Mijn 13-jarige zoon Dylan zal de film te gek gaan vinden. Nu heeft hij eindelijk een film van mij waar hij naar uit kan kijken."

Verrassend

Douglas heeft zondag nog een Golden Globe gewonnen voor zijn rol als Liberace in Behind the Candalebra. De keuze voor een rol in Ant-Man is dan ook verrassend te noemen. "Je moet soms het publiek verbazen met je keuze en gewoon een beetje lol hebben", is de reactie van Douglas.

De andere acteur die in Ant-Man gaat spelen is Paul Rudd. Zijn karakter Scott Lang zal het uniform van Pym stelen en ook als Ant-Man door het leven gaan. De film staat gepland voor juli 2015.