Chris Pine neemt na Alec Baldwin, Harrison Ford en Ben Affleck de filmrol van CIA-agent Jack Ryan op zich. Ter voorbereiding op deze rol heeft Chris niet gekeken naar zijn voorgangers.

"Het was mijn taak om alleen deze Jack neer te zetten, in het hier en nu, en die persoon staat eigenlijk helemaal los van de andere films", aldus de acteur.

Maar dat is niet de enige reden. "Ik ben ook gewoon lui", vertelt hij lachend aan Spits.

Pine vindt de rol erg interessant. Hij noemt zijn karakter "een held tegen wil en dank". "Hij wil zijn land wel dienen, maar dan het liefst door achter zijn bureau cijfers te analyseren, waar hij ook voor is aangenomen. Als hij dan in de actie verzeild raakt, doet hij maar wat."

Helen

De acteur vertelt de krant dat hij graag een tweede keer in de huid kruipt van de agent. "Ik heb daar veel ideeën over, dus dat zou ik heel graag doen." Wel zou hij een aantal dingen anders aanpakken. Volgens hem kan Jack Ryan iets betekenen, "zeker voor Amerika".

"Als je iets verder kijkt dan de entertainmentwaarde, denk ik dat als je het goed doet, dit personage iets kan helen. Wat we de afgelopen tien jaar hebben gedaan in dit land, hoe we ons hebben opgesteld naar de wereld - zo radicaal - dat was gevaarlijk."

Volgens hem kan Ryan een soort rolmodel zijn. "Onze versie van 'het spijt ons, maar dit is wat we eigenlijk willen zijn'. Dat zou ik graag laten zien."

Jack Ryan: Shadow Recruit draait vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen.