Jennifer Lawrence heeft in 2013 het meeste geld verdiend voor de filmindustrie. De 23-jarige actrice blijft Sandra Bullock en Bradley Cooper voor.

Dat meldt Variety woensdag.

Quigley Publishing vraagt bioscoopeigenaren en inkopers van films jaarlijks om aan te geven welke ster hun bankrekening het meest heeft gespekt. Dit keer mag Lawrence met de eer strijken. Zij maakte het afgelopen jaar indruk met hoofdrollen in commercieel succesvolle films als The Hunger Games: Catching Fire en American Hustle.

Ook Sandra Bullock bracht in 2013 veel centen in het laatje, met goed scorende films als The Heat en Gravity. Zij grijpt de tweede plek. De derde plaats is een prooi voor Bradley Cooper, die net als Lawrence te zien was in American Hustle en daarnaast onder meer zijn opwachting maakte in het derde deel van de The Hangover-reeks.

Opvallend is dat Lawrence vorig jaar nog door Quigley werd aangemerkt als Ster van Morgen, samen met Joseph Gordon-Levitt. Het is volgens Variety de eerste keer dat de aanvoerder van dit lijstje met filmtalenten in het daarop volgende jaar wordt uitgeroepen tot de 'most bankable star'.