Zaterdag ontvangt U2 tijdens het awards-gala van het vijfentwintigste Palm Springs International Film Festival de Sonny Bono Visionary Award.

De Ierse rockgroep krijgt de prijs voor het muzieknummer Ordinary Love die te horen is in de film Mandela: Long Walk to Freedom van regisseur Justin Chadwick.

"De Sonny Bono Visionary Award gaat normaal gesproken naar een regisseur, maar voor deze vijfentwintigste editie wilden wij U2, een visionaire groep en ’s werelds belangrijkste rockband, in de schijnwerpers zetten om hun ongeëvenaarde strijd tegen extreme armoede, ziekte en onrecht", zegt festivaldirecteur Harold Matzner op de website van het festival.

"Hun meest recente nummer Ordinary Love uit de film Mandela: Long Walk to Freedom is een ode aan Nelson Mandela, die zo’n immense impact op onze wereld heeft gehad, en een man waarmee de band heeft samengewerkt in de strijd tegen aids in Afrika."

Golden Globe

Eerder deze maand werd Ordinary Love al genomineerd voor een Golden Globe Award in de categorie Best Original Song for a Motion Picture en in de categorie Beste Song bij de Broadcast Film Critics Association’s Critics Choice Movie Awards.

Het is nog niet bekend of het nummer ook op het nieuwe U2-album komt dat begin 2014 moet verschijnen. Dat album is het eerste van de Ierse rockers sinds No Line on the Horizon uit 2009.

Beluister het nummer: