Leonardo DiCaprio noemt zijn nieuwste film The Wolf Of Wall Street een aanklacht. Hij reageert daarmee op kritiek dat de film het gedrag van zijn personage, een bedrieger die met geld smijt, zou verheerlijken.

"De film is misschien verkeerd begrepen door sommige mensen", zegt de acteur, die ook medeproducent van de film is, tegen het filmblad Variety.

"Ik hoop dat mensen begrijpen dat we dit gedrag niet goedpraten, maar dat het juist een aanklacht is. Het verhaal is een waarschuwing."

De film is gebaseerd op de gelijknamige memoires die de hoofdpersoon Jordan Belfort zelf schreef over zijn tijd op Wall Street nadat hij bijna twee jaar in de gevangenis zat. Het boek overtuigde DiCaprio ervan de film te maken.

"Vanwege de eerlijkheid waarmee hij een hedonistische tijd van zijn leven beschrijft", zegt de acteur. "Door hem ga je de mentaliteit en de soort verleiding van Wall Street, de hebberigheid, begrijpen."

DiCaprio noemt de film verder een van de twee films, naast The Aviator, die hij met passie heeft gemaakt. "Dit is een film die anders is, en het is tegenwoordig moeilijk dat soort films te maken. Ik ben trots dat dit toch kan."