Justin Biebers film Believe is niet bepaald een kaskraker. Nooit eerder bracht een documentaire over een concertreeks van een popidool in de Verenigde Staten zo weinig op.

Believe bracht in de openingsweek slechts 4,5 miljoen dollar (3,2 miljoen euro) in het laatje. Biebs eerste film Never Say Never bracht in 2011 in de eerste week nog 29,5 miljoen (21,3 miljoen euro) en werd uiteindelijk de meest succesvolle concertdocumentaire ooit met een opbrengst van 73 miljoen dollar (52,8 miljoen euro).

Met de magere opbrengst doet Believe het slechter dan de film van One Direction. This is Us van de boyband opende in de VS met een opbrengst van 15,8 miljoen dollar (11,4 miljoen euro) en dat werd al als een teleurstelling gezien. Zelfs Katy Perry's Part of Me deed het beter.

Filmdistributeur Open Road Films wijdt het verschil tussen Believe en Never Say Never aan het feit dat Justins laatste film in minder zalen draait.

Maar volgens The Hollywood Reporter draaiden de docu's van Miley Cyrus en de Jonas Brothers in nog minder bioscopen dan Believe, maar brachten wel een stuk meer op.

Gedacht wordt dat ouders hun kinderen massaal weghouden bij de film nu Bieber wat deuken in zijn imago heeft opgelopen door zijn wilde gedrag van afgelopen tijd.

Bekijk de trailer van de documentaire: