Leonardo DiCaprio schittert vanaf volgende week in The Wolf of Wall Street. De acteur kreeg samen met regisseur Martin Scorsese carte blanche, wat heeft geleid tot een behoorlijk heftige film.

"Ik mocht helemaal los, zonder over de consequenties na te denken. Deze film was heel experimenteel omdat we volledige artistieke vrijheid kregen", zegt DiCaprio tegen De Telegraaf.

"Het was georganiseerde chaos. We improviseerden alles en gooiden het script overhoop. Alle acteurs slaagden erin om hedonistisch te worden, volledig geobsedeerd door zichzelf."

De film vertelt het waargebeurde verhaal van oplichter Jordan Belfort, die in de jaren 80 veel geld verdiende en dat uitgaf aan vrouwen, drank en drugs.

"Ik heb veel met Jordan gesproken. Hij vertelde me nog meer intieme details dan in zijn boek. Die briefde ik dan weer door aan Martin, want hij wilde Jordan niet ontmoeten om zo onbevooroordeeld te blijven", zegt DiCaprio.

"Hij vond het niks dat ik zo veel met Belfort omging omdat deze zo’n destructieve persoonlijkheid heeft. Maar Scorsese wil wel graag films over de donkere kant van de mensheid maken. Jordan is een soort eigentijdse Caligula; het Romeinse rijk was niets in vergelijking met Wall Street in die tijd."

Milieu

DiCaprio zegt zichzelf wel een beetje in Belfort te kunnen herkennen. De acteur heeft namelijk ook een voorliefde voor mooie dames. Maar egoïstisch is de acteur zeker niet. Hij zet zich veel in voor het milieu.

"Ik zie de wereld niet de goede richting uitgaan. Er heerst een wereldwijde epidemie van hebzucht. Het is een grote tragedie dat we ons milieu verzieken. We doen alsof bronnen niet opdrogen, alsof alles oneindig is, maar we maken de wereld kapot. Dat maakt me bang", aldus DiCaprio.

Bekijk de trailer:

The Wolf of Wall Street - trailer
The Wolf of Wall Street - trailer