De Italiaanse filmdistributeur van de slavenfilm 12 Years a Slave heeft excuses aangeboden voor het verspreiden van misleidende filmposters. 

Op de affiches staan Hollywoodsterren Brad Pitt en Michael Fassbinder prominenter afgebeeld dan de echte hoofdrolspeler Chiwetel Ejiofor. Het reclamemateriaal wordt vervangen door nieuwe posters met Chiwetel als middelpunt.

BIM Distribuzione heeft toegegeven dat de posters niet geautoriseerd zijn en niet overeenkomen met reclamemateriaal dat wel is goedgekeurd. Alle ongepaste filmposters zijn verwijderd, liet BIM weten.

''We zijn erg trots op de film en betreuren elke afleiding die dit incident veroorzaakt.'' De excuses volgden op een storm van kritiek op sociale media.

Fassbinder speelt in de film de slavenhouder. Pitt, een van de coproducenten van de film, speelt een kleine bijrol. 12 Years a Slave wordt gezien als een van de grote kanshebbers bij de uitreiking van de Oscars eind februari. De film draait vanaf 20 februari in de Nederlandse bioscopen.