De jeugdfilm Mees Kees op Kamp heeft meer dan honderdduizend bezoekers getrokken. Daarom verraste regisseur Barbara Bredero dinsdag hoofdrolspeler Willem Voogd met een Gouden Film.

De prijs wordt uitgereikt aan Nederlandse films die deze mijlpaal hebben behaald.

Mees Kees op Kamp deed er een dag korter over om de gouden status te behalen dan zijn voorganger. Mees Kees was met ruim zeshonderduizend bezoekers een van de grootste Nederlandse filmhits van verleden jaar.

In Mees Kees op Kamp gaat de enthousiaste stagiair Kees met zijn klas op werkweek. Hier botst hij regelmatig met de strenge schooldirectrice Dreus (Sanne Wallis de Vries). Schrijver Tijs van Marle kreeg tegelijkertijd voor zijn werk aan de reeks een Gouden Pen uitgereikt van het Netwerk Scenarioschrijvers.

Mannenharten

De Nederlandse films doen het deze maand sowieso erg goed in de bioscopen. De romanische komedie Mannenharten passeerde eerder deze week, ondanks zeer lauwe recensies, de driehonderd bezoekers.

De romantische komedie Soof, gebaseerd op de columns van Sylvia Witteman, behaalde in een week tijd de status van Gouden Film. En ook Bro's Before Ho's en de kerstfilm Midden in de winternacht trekken op dit moment volle zalen.