Acteur en regisseur Ben Stiller is er niet van overtuigd dat een vervolg op de cultfilm Zoolander net zo'n succes zal worden als het eerste deel.

"Ik wil gewoon een goede film maken, maar ik weet echt niet of het mogelijk is om hem net zo goed als zijn voorganger te maken", zegt de Amerikaan in gesprek met NU.nl.

Een vervolg op Zoolander wordt al jaren besproken. In de in 2001 verschenen film wordt de mode-industrie op de hak genomen. Stiller regisseerde de film en speelde één van de twee hoofdrollen, het fictieve model Derek Zoolander.

Acteur Owen Wilson vertolkte de andere hoofdrol. De 45-jarige acteur speelt het model Hansel, de aartsvijand van Zoolander.

Medewerking

Volgens Stiller zou Owen Wilson "binnen één seconde" besluiten om zijn medewerking aan de film te verlenen. Waarom de film dan toch zoveel tijd nodig heeft om daadwerkelijk in de bioscoop te verschijnen, weet hij ook niet.

"Er is niet echt een duidelijk hindernis. Op dit moment probeert iedereen eigenlijk na te denken over hoe we het moeten doen, wanneer we het moeten doen en of we er überhaupt klaar voor zijn."

Op dit moment is Ben Stiller in de door hem geregisseerde film The Secret Life of Walter Mitty te zien. 

Bekijk de trailer van Zoolander: