De screening van de nieuwe film van Martin Scorsese, The Wolf of Wall Street, voor de Academy, heeft ophef opgeleverd onder de leden van de Academy, de organisatie die de Oscars uitreikt.

Dat meldt de britse krant The Guardian.

De regisseur en hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio werden na de vertoning toegesproken door de leden, die zwaar gechoqueerd waren door de van seks, drugs en geweld doorspekte komedie.

Actrice Hope Holiday meldde op Facebook dat na afloop van de film, toen Scorsese en DiCaprio de lift uitkwamen voor het nagesprek, een scenarioschrijver het tweetal zelfs toeschreeuwde. De scenarist vond het een 'beschamende en walgelijke' film.

Scorsese stelde in een reactie dat de film niet voor iedereen is: "Ik krijg dit soort reacties ook wel eens bij gewone screenings. Maar ik maak nu eenmaal geen films voor kinderen.”

The Wolf of Wall Street gaat over de opkomst en ondergang van de frauduleuze effectenhandelaar Jordan Belfort in de jaren tachtig. Belfort werd multimiljonair, en belandde in 1994 in de gevangenis.

Bekijk de trailer:

Recencies

De recensies voor The Wolf of Wall Street, die vanaf begin januari ook in de Nederlandse bioscopen draait, waren zeer lovend. Maar daar trekken Academy-leden zich niet altijd iets van aan.

Eerder wekte het eveneens gewelddadige epos Casino van Scorse soortgelijke reacties. Deze film kreeg in 1995 ondanks lovende recensies slechts één Oscarnominatie, voor hoofdrolspeelster Sharon Stone.