Regisseur Alex van Warmerdam gaat komend jaar een nieuwe speelfilm draaien. De titel is Schneider vs. Bax. De film verhaalt over een huurmoordenaar die een schrijver moet liquideren. 

Dat liet producent Marc van Warmerdam maandag weten.

Van Warmerdam heeft inmiddels een aantal buitenlandse coproducenten gevonden en probeert op dit moment de financiering rond te krijgen. Het budget van de film is 3 miljoen euro, iets minder dan de succesvolle voorganger Borgman.

"Maar waarschijnlijk gaan we mensen weer vragen ons te sponsoren", vertelt de producent. Op die manier werd eerder al eens een gat van ruim een ton in de begroting gevuld. Het is niet de bedoeling dat Alex van Warmerdam zelf een van de twee hoofdrollen gaat spelen.

Acteurs

Welke acteurs hij wel op het oog heeft, wil zijn broer nog niet zeggen. Het is ook nog niet duidelijk of de film in Nederland wordt opgenomen.

"Het verhaal speelt zich voor een groot deel af in rietvelden. Die hebben we op zich wel in Nederland, maar ze zijn lang niet allemaal toegankelijk voor filmmakers." De opnames moeten komende zomer plaatsvinden.

Borgman oogstte dit jaar veel lof en succes in binnen- en buitenland. De zwarte komedie won talloze prijzen en was de eerste Nederlandse film in bijna 40 jaar die op het festival van Cannes in competitie draaide.