Als Antoinette Beumer naar haar nieuwste film Soof kijkt, doet dat 'een beetje pijn'. "Ik zie altijd dingen die beter kunnen", vertelde de regisseuse, die bekendstaat als perfectionist, in het tv-programma WNL op Zondag.

"Er zijn altijd kleine dingetjes die ik zie. Dat doet dan pijn. Dan denk ik: had ik toch maar dit of dat", vertelde Beumer.

Desondanks is de regisseuse tevreden over Soof, die momenteel in de Nederlandse bioscopen draait. "Veel romantische komedies gaan over of een stel elkaar krijgt en aan het eind van de film zijn ze dan bij elkaar. Dit gaat verder. Hoe gaat het tien jaar nadat ze elkaar hebben gevonden?"

Een goede romantische komedie moet ook de kijker een beetje pijn doen, vindt Beumer. "Een feelgood moet een lach en een traan hebben. Hij mag af en toe uit de bocht vliegen, maar als het te grotesk wordt, haak ik af. Het moet herkenbaar blijven", omschrijft de regisseuse haar ideale film. Die perfecte balans zoeken is moeilijk voor Beumer.

"Zeker humor, dat vind ik altijd moeilijk. De timing is altijd lastig. En als je lang bezig bent met een film, lijkt een grap uitgewerkt."

Beumer is al druk bezig met haar volgende projecten. Een daarvan is een film waarin haar zus Famke Janssen de hoofdrol speelt. "Mijn zusje Marjolein is nu een nieuwe film voor mij aan het schrijven, daarin gaat Famke de hoofdrol spelen."

Het wordt Famkes eerste hoofdrol in een Nederlandse film. "Ik weet precies wat het wordt, maar dat ga ik nog niet zeggen", vertelde Beumer. "Maar Famke gaat echt een hele goede, mooie hoofdrol spelen."