Jan Decleir gaat weer samenwerken met regisseur Mike van Diem. De Belgische acteur is te zien in de romantische komedie De Surprise die Van Diem naar verwachting volgend jaar gaat draaien. 

Dat heeft producent Isabella Films zondag gemeld.

Van Diem en Decleir werkten eerder samen aan Karakter, dat werd bekroond met een Oscar. Eerder werd al bekend dat acteur Jeroen van Koningsbrugge de hoofdrol gaat spelen in De Surprise. Het wordt de eerste speelfilm van Mike van Diem sinds Karakter uit 1997.

De Surprise is gebaseerd op een kort verhaal van Belcampo en vertelt over een excentrieke multimiljonair die een overeenkomst sluit om zichzelf naar een andere wereld te laten helpen.

Bij het uitzoeken van zijn doodskist ontmoet hij een jonge vrouw die precies hetzelfde contract heeft getekend. Als de twee verliefd worden op elkaar, willen ze onder de deal uit. Maar dat blijkt zo gemakkelijk nog niet te zijn.

De film wordt gedeeltelijk Engelstalig. Wie de vrouwelijke hoofdrol gaat spelen is nog niet bekend. Producent Isabella Films legt op dit moment de laatste hand aan de financiering, onder meer door particulieren te vragen te investeren in de film.