Regisseur Max Porcelijn gaat het boek De Broncode van schrijver Eric Smit verfilmen.

Dat heeft hij vrijdag gemeld. Hij ontwikkelt het project samen met producent Lev Pictures, met wie hij eerder de veelgeprezen zwarte komedie Plan C maakte.

Het is de bedoeling dat de film in 2015 wordt opgenomen. Wie de hoofdrollen gaan spelen, is nog niet bekend. Het project lag eerder bij regisseur Pieter Kuijpers (Van God los).

De Broncode is het waargebeurde verhaal van Jan Sloot, de man die beweerde een revolutionaire coderingstechnologie te hebben ontwikkeld. Roel Pieper, destijds topman van Philips, omarmde deze technologie.

In 1999, kort na Piepers afscheid bij het elektronicaconcern, presenteerde hij het in Silicon Valley, het walhalla van technologie. De investeerders waren lovend, het grote geld zou binnenstromen. Sloot overleed echter en nam zijn ontdekking mee het graf in.

Plan C

Max Porcelijn debuteerde twee jaar geleden met Plan C, waarmee hij verschillende prijzen won. In Nederland ontving de film een Gouden Kalf voor beste scenario en op het filmfestival Austin Fantastic Fest kreeg de film de prijs voor eveneens beste scenario.

Porcelijn leende zijn Gouden Kalf van de week uit voor een stunt van de makers van Bro's Before Ho'sDeze ensceneerden nu al de uitreiking van het Publiekskalf 2014, als reactie op het veel te vroeg uitreiken van de Gouden Film voor de komedie Soof in het programma Holland's Got Talent.