Componist en theatermaker Theo Nijland schrijft het script voor de verfilming van het boek Het leven is vurrukkulluk van schrijver Remco Campert.

Dat heeft producent Sigma Pictures donderdag gemeld. Het is voor het eerst in vijftien jaar dat Nijland een filmscenario voor zijn rekening neemt. In 1998 schreef hij ook het script van de verfilming Ivoren Wachters van Simon Vestdijk.

Eerder werd al bekendgemaakt dat Frans Weisz, van wie op dit moment de jeugdfilm Finn in de bioscopen draait, de regie zal doen.

Weisz heeft al sinds 1961, toen de beroemde roman verscheen, plannen om Het leven is vurrukkulluk te verfilmen.

Schrijver Remco Campert (84) "wacht in spanning onze opzet af en legt ons voorlopig geen restricties op", aldus een woordvoerster van de producent. "Hij heeft altijd gewild dat Frans het boek zou verfilmen. Ze hebben vroeger ook al samen aan een scenario gewerkt."

Vrije liefde

Het leven is vurrukkulluk vertelt over twee vrienden die verliefd zijn op hetzelfde meisje. Vervolgens belanden zij in een wereld van vrije liefde en marihuana.

"Het is Theo gelukt om een interessante opzet te maken voor een zeer eigentijdse jaren 60-film", stelt de zegsvrouw. Zij kan nog niet zeggen wanneer de opnames van start moeten gaan. Eerst moet de financiering nog worden voltooid.

Nijland werkte eerder wel als componist al samen met Frans Weisz. Hij schreef de muziek voor zijn films Op Afbetaling, Hoogste Tijd en Happy End.