De Nederlandse jeugdfilm Finn is geselecteerd voor het Filmfestival van Berlijn, dat in februari plaatsvindt. De productie draait dan in het programma Generations, waarvoor jeugdfilms worden geselecteerd. 

Dat heeft regisseur Frans Weisz woensdag bekendgemaakt. Finn dingt mee naar de Glazen Beer, de prijs voor de beste internationale jeugdspeelfilm.

Het is de vierde keer dat een productie van Weisz in Berlijn wordt vertoond. Eerder werden Op Afbetaling (1992), Het Gangstermeisje (1966) en Een zondag op het eiland van de Grande Jatte (1965) al geselecteerd. Voor die laatste titel won de regisseur toentertijd een Zilveren Beer.

"Ik vind het een fantastische eer dat ik weer naar Berlijn mag", laat Weisz weten. "Vooral met Finn. Ik weet dat ik de reputatie heb dat ik zware films maak voor de unhappy few. Maar dit is echt een familiefilm voor een groot, breed publiek. Ik hoop dat de selectie voor Berlijn helpt om dat publiek ook te bereiken."

Finn gaat over een jongetje dat met zijn vader op het platteland woont. Finn wil het liefste muziek maken terwijl zijn vader hem liever ziet voetballen, net als alle andere jongens. De hoofdrollen worden gespeeld door Daan Schuurmans, Jan Decleir en Hanna Verboom. Finn draait op dit moment in de Nederlandse bioscopen.