Christoph Waltz en Samuel L. Jackson zijn in onderhandeling voor twee niet nader omschreven hoofdrollen in Tarzan

Dat schrijft het Amerikaanse filmtijdschrift Variety. Alexander Skarsgård speelt de titelrol in de film van regisseur David Yates, die meerdere Harry Potter-films op zijn naam heeft staan.

De film probeert al maanden groen licht van studio Warner Bros te krijgen. Tot voor kort was Jamie Foxx nog aan de film verbonden, vermoedelijk voor dezelfde rol als waarvoor Jackson nu getekend heeft. Vanwege de trage voortgang van de productie besloot Foxx echter uit het project te stappen.

Yates is hoe dan ook nog druk bezig met casten. Voor de rol van Tarzans liefje Jane wordt de Australische actrice Margot Robbie genoemd. Zij is vooral bekend van de soapserie Neighbours en staat op het punt internationaal door te breken met haar rol naast Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street van Martin Scorsese.

Waltz was dit jaar te horen in de animatiefilm Epic. Hij heeft ook een rol in Muppets Most Wanted, die in april verschijnt. Jackson is momenteel te zien in de harde actiefilm Oldboy met Josh Brolin en vanaf februari in de remake van Robocop.