Brad Pitt gaat het vervolg op zijn zombie-epos World War Z produceren. Of hij ook terugkeert in de hoofdrol is nog onduidelijk.

Juan Antonia Bayona, bekend van El Orfanato en The Impossible, neemt de regie over van Marc Forster en coördineert de productie van een nieuw scenario.

Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

De eerste film werd na veel productionele tegenvallers van de zomer uitgebracht. Ondanks enkele snerpende recensies wist World War Z, met een budget van 190 miljoen dollar, wereldwijd toch ruim 540 miljoen binnen te slepen.

Het was echter de vraag of Pitt nog energie had om een vervolgfilm te maken. Pitt en filmmaatschappij Paramount slaan echter de handen opnieuw ineen.

Paramount

Overigens kwam woensdag ook het nieuws naar buiten dat Pitt met zijn productiemaatschappij Plan B opstapt bij Paramount. De twee bedrijven werkten acht jaar intensief samen. Plan B gaat nu in zee met filmmaatschappij New Regency en Ratpac Entertainment, het productiehuis van Brett Ratner en James Packer.

Waar World War Z 2 over gaat is nog onduidelijk. De rol van Pitts personage, een VN-gezant die een tegengif moet vinden voor het wereldwijde zombievirus, lijkt aan het eind van de eerste film zo goed als uitgespeeld.

Boek

Kenners zijn het er echter over eens dat veel van het bronmateriaal, het gelijknamige boek van Max Brooks, nog genoeg materiaal bevat voor minstens één film. Als voorbeelden worden enkele speciaal ontwikkelde antizombietactieken van het Amerikaanse leger genoemd, die voor mooi vuurwerk kunnen zorgen.

Daarnaast zijn in de film slechts enkele landen te zien waarin het zombievirus om zich heen grijpt, met name de Verenigde Staten en Israël. Landen als Japan en grote delen van Afrika bleven vrijwel onbelicht.

Wanneer met de opnames van World War Z 2 wordt begonnen is nog onbekend.