Artiesten als Willie Nelson en de Barenaked Ladies willen niet meer optreden in het dolfinarium Seaworld.

Blackfish-regisseur Gabriela Cowperthwaite is blij dat verschillende artiesten niet meer op willen treden in het dolfinarium Seaworld.

Willie Nelson, Barenaked Ladies en Heart zegden hun shows af naar aanleiding van Blackfish, een documentaire waarin wordt bepleit dat orka's niet in gevangenschap moeten leven.

"Ik vind het erg inspirerend", liet Cowperthwaite weten aan persdienst Reuters.

Petitie

De artiesten zouden komend jaar optreden tijdens een muziekfestival in Seaworld in Orlando.

Toen bekend werd dat Nelson en Barenaked Ladies zouden optreden in Seaworld werd naar aanleiding van Blackfish online een petitie gestart om dit te voorkomen.

Daarna besloten de zanger en de band hun optreden af te blazen. De band Heart volgde het voorbeeld en liet afgelopen weekeinde weten niet meer te komen.

Teleurgesteld

Zangeres Joan Jett zei maandag dat ze niet langer wil dat haar nummer I Love Rock 'n Roll wordt gebruikt tijdens een orkashow.

"Ik vind het walgelijk dat mijn muziek zonder mijn toestemming wordt gebruikt bij dieren die gevoelig zijn voor geluid." Seaworld zei eerder al teleurgesteld te zijn in de reacties van de artiesten, maar deze te respecteren.

Blackfish werd in oktober uitgezonden door CNN. De documentaire, die in Nederland in verschillende filmhuizen draait, vertelt het verhaal van een trainer die in 2010 na een aanval van een orka om het leven kwam.

Naar aanleiding van Blackfish werden meerdere acties en protesten gestart.