Producent Shooting Star gaat een nieuwe verfilming van een boek van Carry Slee maken. Pijnstillers wordt de zevende jeugdroman van de succesvolle schrijfster die voor het witte doek wordt bewerkt. 

Dat hebben Shooting Star en distributeur Dutch FilmWorks dinsdag bekendgemaakt.

Pijnstillers draait om Casper, die door zijn vader werd verlaten toen hij jong was en nu zijn moeder dreigt te verliezen aan kanker. Met haar dood in het vooruitzicht neemt Casper zich voor zijn vader te gaan zoeken.

De opnames gaan in maart 2014 van start. Het is de bedoeling dat de film al in september in de bioscopen te zien is. Net als bij de vorige films nemen Dave Schram, Maria Peters en Tessa Schram gezamenlijk productie, scenario en regie voor hun rekening. Acteurs zijn nog niet bekend: de casting vindt plaats in januari en februari.

De vorige Carry Slee-film Spijt!, over een jongen die op school gepest wordt, was de meest succesvolste titel in de reeks tot nu toe. De jeugdfilm trok meer dan 400.000 bezoekers en won tot nu toe bijna twintig prijzen.

Pijnstillers wordt de eerste van drie films die distributeur Dutch FilmWorks en producent Shooting Star de komende twee jaar samen gaan maken.