Actrice Eleanor Parker is maandag op 91-jarige leeftijd overleden in een kliniek in Palm Springs in de Amerikaanse staat Californië. 

Ze stierf aan de complicaties van een longontsteking, zo meldden diverse Amerikaanse media. Parker speelde de rol van barones Elsa Schraeder in de klassieker The Sound of Music uit 1965.

Parker werd in haar leven drie keer genomineerd voor een Oscar. Haar acteerprestaties in de televisieserie The Eleventh Hour leverden haar in 1963 een Emmy Award op.

In de ruim 45 films waarin ze speelde, gebruikte ze vaak pruiken, make-up en een accent. Hierdoor is de klassieke schoonheid van Parker minder herkenbaar dan tijdgenoten als Bette Davis of Joan Crawford.

Door de jaren werkte ze samen met talloze grootheden. In The Man With The Golden Arm uit 1955 speelde ze de vrouw Frank Sinatra, die als voormalig drugsverslaafde clean probeert te blijven. De film Detective Story uit 1951, waarin ze een belangrijk geheim draagt over haar echtgenoot en politieman Kirk Douglas, leverde haar een tweede Oscarnominatie op.