Regisseur Martin Koolhoven wil aan het einde van de zomer gaan beginnen met het draaien van zijn langverwachte western Brimstone. Dat heeft hij maandag bekendgemaakt.

"De planning is nu dat ik eind van de zomer kan gaan beginnen met draaien", vertelt Koolhoven.

"In Nederland heb ik het meeste geld nu wel bij elkaar, en ook in het buitenland gaat het goed. Alle mensen met wie ik deze film graag wil maken, zijn in elk geval erg enthousiast over het scenario."

Brimstone wordt een Engelstalige, internationale coproductie van vijf landen. Het is volgens Koolhoven een duistere, gewelddadige en epische western over een jonge vrouw die haar leven en dat van haar gezin in gevaar ziet komen wanneer een huiveringwekkende dominee zijn opwachting maakt in haar leven. De regisseur is van plan de film te draaien in Canada.

Acteurs

Over acteurs kan Koolhoven nog niets zeggen, al zijn ze al wel bezig met casten.

"Vanaf het moment dat ik bekendmaakte dat ik een western ging maken, ben ik inderdaad plat ge-sms`t. Ik snap dat wel: als ik een Nederlandse acteur was en ik hoorde dat er een western gemaakt ging worden, zou ik hetzelfde doen."

Toch heeft hij voor de hoofdrollen buitenlandse acteurs in gedachten. "Wat overigens niet betekent dat er geen rollen voor Nederlanders tussen zitten."

De regisseur is zelf vanaf donderdag op het witte doek te zien in de romantische komedie Soof, waarin hij een bijrolletje vertolkt.