Productiemaatschappijen Legendary en Universal Pictures hebben de eerste bevestigde acteurs voor de Warcraft-film bekendgemaakt. 

Dat meldt filmsite Slashfilm

Het gaat om Ben Foster, Travis Fimmel, Paula Patton, Toby Kebbell en Rob Kazinsky. Bovendien zouden de onderhandelingen met Dominic Cooper zich in het laatste stadium bevinden. Patton is onder meer bekend van de laatste Mission Impossible-film.

Foster speelde de rol van Angel in X-Men: The Last Stand en Rob Kazinsky zat in Pacific Rim

Het is nog niet bekend welke rollen zij krijgen in de verfilming. Over andere acteurs die volgens geruchten in de film zouden spelen, zoals Colin Farrell, werd in het persbericht van Legendary en Universal niet gesproken.

De film zelf brengt het verhaal over de personages Durotan en Lothar, twee machthebbers in de wereld van Warcraft. Dat werd bekend gemaakt tijdens het jaarlijkse Blizzcon-evenement door Duncan Jones, de regisseur van de film.

Uitgesteld

De Warcraft-film werd onlangs uitgesteld naar 11 maart 2016, waarschijnlijk om de première van de zevende Star Wars-film te ontlopen.

Blizzard-medewerkers Mike Morhaime, Paul Sams, Chris Metzen, Rob Pardo en Nick Carpenter zijn ook betrokken bij de verfilming.