Sylvia Hoeks had tijdens de opnames van Bro's before Ho's soms flink moeite haar gezicht in de plooi te houden.

In de komedie wordt het personage van komiek Daniël Arends smoorverliefd op haar, en in één scène steekt hij zijn gezicht ongeveer een minuut lang tussen haar borsten.

"Dat was echt zo absurd, die scène hebben we een aantal keer opnieuw moeten doen", zegt ze.

Arends speelt in Bro's before Ho's Jules, de geadopteerde broer van Max, een rol van Tim Haars. De broers hebben elkaar vroeger bezworen nooit een vaste vriendin te nemen. Ze worden echter beiden smoorverliefd op de beeldschone Anna, gespeeld door Hoeks, wat hun relatie niet ten goede komt.

Wennen

Het was voor beide acteurs hoe dan ook even wennen. Arends had überhaupt nog nooit geacteerd en voor Hoeks was het de eerste komische rol. "Toch kan ik zeggen dat dit personage waarschijnlijk het dichtst bij mij staat", lacht Hoeks, vooral bekend van serieuze rollen in films als Tirza en de Bende van Oss, en tv-series als Overspel en Bloedverwanten.

"Ik houd erg van relativering, van de antiheld met botte grappen", gaat de 30-jarige actrice verder. "En in deze film wordt de humor nooit te opzichtig. Personages zeggen dingen die grappig zijn maar waar ze zelf niet om lachen. Dat het publiek ook denkt: wat zegt 'ie nou? Dat vind ik geweldig."

Bro's before Ho's, met ook Henry van Loon, Huub Smits, Theo Maassen en Birgit Schuurman, verschijnt donderdag in de bioscoop.