Ben Affleck is ervan overtuigd dat zijn personage Batman in goede handen is bij regisseur Zack Snyder.

"Wat ik tot nu toe heb gezien heeft me heel enthousiast gemaakt", zegt de acteur tegen het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. Daarmee is hij beduidend beter gestemd dan vele Batman-fans toen die eerder dit jaar hoorden dat Affleck Batman zou spelen.

"Een van de leuke dingen als acteur is dat je al veel mag bekijken voordat het publiek het te zien krijgt", gaat Affleck verder. "Ik heb al kostuums gezien en de wereld waarin de film zich afspeelt. Het is heel spannend."

In de nog titelloze film - Batman vs. Superman is slechts een werktitel - speelt de 41-jarige Affleck een wat oudere Batman die het allemaal wel heeft gezien. Hij neemt de jonge en enthousiaste Superman, net als in Man of Steel gespeeld door Henry Cavill, onder zijn hoede, maar Snyder heeft al verzekerd dat de twee ook een verwoede onderlinge strijd aangaan.

Cynisch

Affleck heeft alle begrip voor cynische fans, maar wat hem betreft is hij zelf niet degene die het succes van de film bepaalt. "Uiteindelijk hangt alles af van de regisseur, zeker bij dit soort films, met een eigen wereld.

Als alles integer is gemaakt en realistisch overkomt, dan werkt het. Zo niet, dan maakt het niet uit wat wij voor de camera doen. Dan zie je er altijd uit als een stel malloten in Mexicaanse worstelpakken."

Affleck heeft enige ervaring met het spelen van een gemaskerde superheld die niet bij het publiek in de smaak viel. In 2003 speelde hij de titelrol in Daredevil, een film die tot een van zijn grootste flops gerekend mag worden. Geen wonder dus dat vele fans nogal cynisch reageerden op Affleck komst als de nieuwe vleermuisman.

De opnames van Batman vs. Superman zijn in volle gang. De film verschijnt medio 2015 in de bioscoop.