De vijfde en nieuwste film in de Bourne-reeks is vanaf zomer 2015 in de bioscoop te zien.

De nog titelloze film met Jeremy Renner als de voormalig geheim agent Aaron Cross wordt een vervolg op The Bourne Legacy, die vorig jaar verscheen. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift The Hollywood Reporter.

Justin Lin, vooral bekend van zijn Fast & Furious-films, voert de regie en gaat de film ook coproduceren. Tony Gilroy, die de scenario's schreef van de vier bestaande Bourne-films en de vierde regisseerde, keert niet terug. Het scenario van deel vijf wordt geschreven Anthony Peckham.

Het wordt de tweede keer dat Renner de hoofdrol speelt. In de eerste drie films was Matt Damon te zien als de titelheld Jason Bourne, die nu van het toneel lijkt te zijn verdwenen.

Robert Ludlum

De eerste drie film werden losjes gebaseerd op de boeken van Robert Ludlum, maar het scenario van The Bourne Legacy kwam vrijwel geheel uit Gilrots koker.

Het is nog onduidelijk waar de vijfde film over gaat. De boeken van Eric Van Lustbader, die na Ludlums dood meerdere boeken schreef met Jason Bourne in de hoofdrol, zijn tot nu toe overgeslagen.