Acteur Paul Walker is zaterdag op 40-jarige leeftijd overleden door een auto-ongeluk.

Dat meldt filmstudio New Regency zondag. 

Bij het auto-ongeluk in Santa Clarita, ten noorden van Los Angeles, is ook Walkers vriend en zakenpartner Roger Rodas om het leven gekomen. Volgens TMZ was Walker niet de bestuurder van de auto.

De site heeft ook een foto in handen waarop de Porsche is te zien na het ongeluk. De wagen, die geëxplodeerd zou zijn op het moment van impact, is volledig uitgebrand en ligt om een boom heen gekruld. Er is bijna niets meer over van de dure sportauto. Volgens de lokale sheriff is het duidelijk dat de vriend van Walker veel te hard reed.

Autopsie

De autopsie van Walker is uitgesteld tot komende week. Zijn lichaam is zo ernstig verbrand door de autocrash dat de lijkschouwer eerst moet wachten op de tandartsgegevens van de acteur voordat hij het stoffelijk overschot kan identificeren, meldt TMZ.

De lijkschouwer van Los Angeles heeft bevestigd dat de lichamen van Walker en Rodas zodanig zijn verbrand dat identificatie op een andere manier niet mogelijk is.

Rodas en Walker zouden al meer dan tien jaar vrienden zijn. De 38-jarige Rodas zou Walker ook geholpen hebben met het opzetten van een autoshop en het oprichten van de liefdadigheidsinstelling Reach Out Worldwide.

Bekijk bewegende beelden van het wrak:

Benefietshow

De acteur, vooral bekend van de Fast and the Furious-films, was in Santa Clarita om een benefietshow bij te wonen. Zijn liefdadigheidsinstelling Reach Out Worldwide had het evenement georganiseerd om geld op te halen voor de Filipijnen.

Walker was bezig met de zevende Fast and the Furious-film, en speelde verder in onder meer Varsity Blues, Into the Blue, Flags of Our Fathers en TakersHij heeft een 15-jarige dochter, Meadow.

Reacties collega's

Walkers Fast & Furious-collega's reageren vol verdriet. ''Ik ga je heel erg missen. Ik ben sprakeloos. Er is een nieuwe engel in de hemel. Rust in vrede'', schreef Vin Diesel bij een foto van Walker en zichzelf op Instagram

''Ik wens de familie Walker veel sterkte, liefde en hoop toe tijdens deze hartverscheurende tijd. We vinden kracht in zijn licht. Ik hou van je broer'', schreef Dwayne 'The Rock' Johnson op Twitter. ''Jouw nederigheid was duidelijk vanaf het begin. Overal waar je kwam liet je een diepe indruk achter..'', meldt Ludacris.

''Paul was een goede kerel. Plichtsgetrouw en liet zich niet meeslepen door Hollywood. Hij wist dat er meer was in het leven en leefde op die manier. Het was fijn om je te kennen'', twitterde Ryan Phillippe. ''Mijn hart is zwaar. Paul Walker was een oprechte, goede, lieve, aardige, relaxte, liefhebbend persoon'', aldus Olivia Wilde.

Alyssa Milano kan het ook niet geloven. ''Nee, @RealPaulWalker. Nee. Nee. Nee. Rust bij de engelen. Jij, lieve jongen.'' En James Franco betuigt ook zijn respect. ''Zo triest. Hij zorgde voor heel veel vreugde.''

Gebroken

De regisseur van de film, James Wan, zei op Twitter dat hij gebroken is en op dit moment niets in zich kan opnemen.

Filmmaatschappij Universal Pictures, die de reeks uitbracht, liet weten: "Paul was 14 jaar lang een van de meest geliefde en gerespecteerde leden van onze studiofamilie. Het verlies is verpletterend."

Fast and the Furious 7 zou moeten uitkomen in juli volgend jaar.