Het legendarische ruimteschip Millennium Falcon, waarin Han Solo voor het laatst vloog in Star Wars: Return Of The Jedi uit 1983, wordt momenteel volledig herbouwd voor een comeback in de nieuwe film Star Wars: Episode VII.

Dat meldt de Britse krant The Guardian.

De terugkeer van het schip voedt de speculaties dat Harrison Ford, die de rol van Han Solo speelde in de voorgaande films, ook zou hebben getekend voor de nieuwe Star Wars-film. Het enige personage dat tot dusverre is bevestigd voor een definitieve terugkeer, is de robot R2D2.

Een insider verklaarde tegenover Latino Review dat het interieur van de nieuwe Millennium Falcon al helemaal af is. Een volledig 1:1-schaalmodel wordt gebouwd in de Pinewood Studios, waar regisseur J.J. Abrams vanaf begin volgend jaar zal starten met de opnames van Star Wars: Episode VII.

De film, die voor het eerst wordt geproduceerd door Disney, is naar verluidt de eerste van een nieuwe trilogie. Disney kocht de rechten van de populaire scifi-serie vorig jaar van bedenker George Lucas voor maar liefst 3 miljard euro.

Eerder dit jaar liet Harrison Ford weten ‘nog geen keuze te hebben gemaakt’ of hij zal terugkeren als Han Solo.