Het ruimteschip Millennium Falcon van het personage Han Solo keert terug in Star Wars: Episode VII

Dat zegt een bron tegen filmsite Latino Review

Yahoo Movies gaat zelfs een stap verder en stelt dat, voor het eerst in de geschiedenis, een volledige, levensgrote versie inclusief interieurs wordt gebouwd in Pinewood Studios in Londen.

Hiermee lijkt het gerucht dat Han Solo, en dus Harrison Ford, terugkeert in de film zo goed als bevestigd.

Carrie Fisher

Het model van de Millennium Falcon werd volgens de filmmakers in de jaren zeventig gebaseerd op een fors uitgevallen hamburger. De smokkelaar Solo is er echter apetrots op en pocht dat het schip, na enkele slimme modificaties, anderhalf keer de lichtsnelheid haalt. De Millennium Falcon speelde in de eerste drie Star Wars-films, episode IV, V en VI, een prominente rol.

Nieuws over een nieuwe reeks Star Wars-films dook vorig jaar op, nadat Disney de rechten van Lucasfilm overnam voor ruim vier miljard dollar. Niet lang daarna doken geruchten op dat Ford, Mark Hamill en Carrie Fisher weer hun rollen als Solo, Luke Skywalker en Princess Leia op zich zouden nemen.

Voorkomen

Ford zei vorige maand in de talkshow van Graham Norton tegen de BBC dat hij nog niet had bepaald of hij weer terugkeert. Dat was echter tijdens een promotietoer van zijn nieuwe film Ender's Game. Kenners denken dat hij met die uitspraak alleen wilde voorkomen dat alle aandacht naar de nieuwe Star Wars-films zou uitgaan.

Waar de nieuwe film over gaat, is nog onbekend. Hoe dan ook verschijnt de verder nog titelloze Star Wars: Episode VII in december van 2015 in de bioscoop.