Bas en Aad van Toor, beter bekend als het duo Bassie & Adriaan, hebben een documentaire gemaakt over hun carrière.

Ze hebben aangekondigd de film in vijftien delen van zeven minuten op hun eigen YouTube-kanaal te plaatsen. De eerste vier delen staan vanaf donderdag online.

In de eerste vier afleveringen kijken Bas en Aad terug op de periode dat ze als acrobatenduo The Crocksons de hele wereld rondreisden met hun stoelenact.

Vervolgens gingen zij verder als Bassie & Adriaan: in 1978 was de eerste serie te zien, Bassie & Adriaan en de Plaaggeest.

De filmpjes bestaan uit interviews met Bassie en Adriaan (inmiddels 78 en 71), afgewisseld met archiefbeelden en oude foto's. Ook delen bekende fans als Paul de Leeuw, Carlo Boszhard, Hans Kazan, René Froger en 3FM-dj's Coen & Sander herinneringen aan Bassie & Adriaan.

Het is 35 jaar geleden dat het duo voor het eerst op televisie te zien was. Dit wordt onder meer gevierd met een expositie in het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum in Barneveld.

Deze is te zien tot eind december. Ook kwam er onlangs een grote box uit met alles wat Bas en Aad van Toor ooit voor televisie hebben gemaakt.