De KRO en producent NL Film denken na over een vierde reeks van de hitserie Penoza.

Dat hebben zij daags voor de grote finale van het derde seizoen bekendgemaakt.

Zondag is de voorlopig laatste aflevering van de spannende misdaadserie. Hoe het seizoen zal eindigen is nog voor bijna iedereen onbekend.

"Zelfs de acteurs hebben nog geen idee", grinnikt producent Alain de Levita. "We hebben meerdere eindes gedraaid, dus het is zondag voor iedereen een verrassing hoe het verhaal afloopt."

Zelfs voor hoofdrolspeelster Monic Hendrickx is de afloop nog ongewis. "Zij was natuurlijk bij alle opnames aanwezig. Maar zelfs in de montage kan er nog heel veel veranderen aan een scene, zodat het een totaal verschillende uitkomst krijgt."

Bloedspannend

Er waren drie opties, bekent De Levita. Samen met regisseur Diederik van Rooijen en de eindredacteur van de KRO heeft hij de keuze gemaakt. Het wordt sowieso bloedspannend", verklapt de producent wel. "En de keuze die we hebben gemaakt is puur inhoudelijk geweest. Dit is verhaaltechnisch het beste einde dat we konden bedenken."

Of er voor Carmen nog een vierde seizoen in het verschiet ligt, kan hij niet zeggen. "Er wordt over gepraat", bevestigt De Levita. "En we hebben een paar goede ideeën liggen. Maar zo´n besluit is helaas van meer factoren afhankelijk." Aan het succes zal het niet liggen: het derde seizoen van Penoza werd door meer dan een miljoen mensen bekeken.