Zagen we eerder dit jaar Meg Ryan al uit de kleren gaan in de erotische thriller In the Cut, in Against the Ropes speelt ze ordinaire geklede bokspromotor. #

Bekijk trailer:
Modem/ Breedband

Slimme sloerie

Is Meg, het frisse meiske dat menig romantische komedie opfleurde, aan een nieuw imago toe? Welnee, ze speelde al eerder een alcoholiste (When a Man Loves a Woman), een militair (Grace Under Fire) en een groupie (The Doors). Maar toen collega rom-kom-queen Julia Roberts een Oscar binnenhaalde door een slimme sloerie te spelen in Erin Brockovich moet Meg gedacht hebben: dat kan ik ook!

Net als Erin Brockovich is Against the Ropes gebaseerd op een waar gebeurd levensverhaal: dat van Jackie Kallen, een joodse vrouw uit Detroit die opgroeide rond boksers en in de bokssport verzeild raakt als promotor. Ze ontfermt zich met name over Luther Shaw, die gespeeld wordt door Omar Epps. De lijvige Charles Dutton, onlangs nog te zien in Gothika, speelt de rol van bokspromoter Felix Reynolds en nam tevens de regie op zich.

Sparren

Meg laat zich van haar rauwe kant zien, zowel in taal als in kleding. Door die uiterlijkheden lieten de meeste critici zich niet overtuigen en ook het Amerikaanse publiek liet Against the Ropes massaal links liggen. Meg mag nu nog een ronde in Nederland sparren, maar hier scoren sportfilms doorgaans niet geweldig.

In 5 zalen

# Niet gezien
@ Laat maar
@@ Op eigen risico
@@@ Niet slecht
@@@@ Aanrader
@@@@@ Wereldfilm