Quentin Tarantino's volgende film wordt weer een western. "Ik kan er nog niet veel over zeggen, en ik heb dit nog niet in de media gezegd, maar ik kan wel het genre noemen. Het wordt een western."

Dat onthulde de regisseur dinsdagavond tijdens de Amerikaanse talkshow The Tonight Show with Jay Leno.

"Het wordt geen vervolg op Django", zei Tarantino, verwijzend naar zijn vorig jaar verschenen western Django Unchained, met Jamie Foxx en Christoph Waltz in de hoofdrollen.

"Maar ik had enorm veel lol tijdens het maken van die film. Nu ik echt weet hoe het moet, wil ik er nog een maken."

In Django Unchained koopt premiejager Schultz, de rol van Waltz, de slaaf Django vrij omdat die als enige weet hoe drie andere doelwitten eruitzien. Gaandeweg ontwikkelen de twee echter een hechte band en leert Schultz Django zelfs de fijne kneepjes van het premiejagersvak.

Historie

Tarantino kondigde eerder al aan weer een film te maken waarin hij belangrijke historische gebeurtenissen op de hak neemt en herschrijft. Behalve Django Unchained, losjes gebaseerd op de slavernij in de Verenigde Staten, maakte hij al het Tweede Wereldoorlogdrama Inglourious Basterds, waarin een stel Amerikaanse huurlingen Adolf Hitler om zeep helpt.

Het is nog even afwachten of Tarantino's tweede western er ook werkelijk komt. De filmmaker heeft wel vaker films aangekondigd om ze vervolgens weer af te blazen. Zo sneuvelden al een Kill Bill: Vol. 3 en een prequel op Pulp Fiction en Reservoir Dogs over de broers Vincent en Vic Vega, gespeeld door John Travolta en Michael Madsen.