De internationale film Lilet Never Happened met actrice Johanna ter Steege heeft op een groot Zwitsers festival twee prijzen in de wacht gesleept.

Het drama won zowel de jury- als de publieksprijs op de 26e editie van het Internationale Filmfestival van Bellinzona. Eerder kreeg Lilet ook al grote prijzen op festivals in Australië, Denemarken en Noorwegen.

Lilet Never Happened vertelt over een onaangepast Filipijns-Amerikaans straatmeisje, genaamd Lilet, dat de bekendste kinderprostituee van Manilla wordt.

Sociaalwerkster Claire (gespeeld door Ter Steege) probeert het meisje wanhopig uit de seksindustrie te halen, maar haar pogingen stranden keer op keer.

Lilet Never Happened is inmiddels al vertoond op tientallen festivals over de hele wereld. In Nederland is de film onlangs op dvd verschenen. In totaal won het drama tot nu toe tien prijzen.

Manilla

De productie is volgende week te zien in Manilla, ter gelegenheid van de Human Rights Week die daar door de Europese Unie wordt georganiseerd.

Het was de bedoeling dat Lilet Never Happened in de Filipijnen ook op middelbare scholen getoond zou gaan worden. Maar omdat de film een 16-jaarskeuring heeft gekregen, is dit plan in de ijskast gezet.