Steven Spielberg wil graag dat The Great Gatsby-regisseur Baz Luhrmann zijn tv-serie over Napoleon Bonaparte gaat regisseren. 

De serie wordt een van de grootste projecten ooit voor de Amerikaanse betaalzender HBO. Dat schrijft de Amerikaanse film- en tv-site Deadline.

Op het filmfestival van Cannes in mei liet Spielberg al weten dat hij de serie zou gaan produceren.

Het verhaal is gebaseerd op een ongepubliceerd scenario van niemand minder dan Stanley Kubrick. Spielberg liet zich eerder al door Kubrick inspireren toen hij zijn sciencefictionfilm A.I. maakte.

Kubrick wist in de jaren zestig en zeventig het verhaal over Napoleon niet te slijten aan producenten in Hollywood, ondanks talloze herschreven versies en een persoonlijke brief waarin hij de directeurs beloofde dat het de beste film ooit zou worden. Het project staat sindsdien bekend als 'de beste film nooit gemaakt'.

Warner Bros

Dit is niet de enige film die over de Franse keizer en veldheer gemaakt gaat worden. Warner Bros heeft al een project op stapel staan met Rupert Sanders aan het roer. Hij regisseerde onlangs Snow White and the Huntsman.

Luhrmann heeft niet al te beste ervaringen met het maken van films over historische figuren. Zo ketste zijn film over Alexander de Grote, met Leonardo DiCaprio als beoogde hoofdrolspeler, af toen Oliver Stone net iets eerder uitkwam met zijn film Alexander met Colin Farrell.

Ditmaal is er iets meer hoop, aangezien de tv-serie en de film over Napoleon twee totaal verschillende projecten zijn, niet in de laatste plaats omdat de serie veel langer kan zijn.