Acteur Jack Gleeson stopt met acteren zodra de opnames van het laatste seizoen van Game Of Thrones erop zitten. 

De 21-jarige Ier, die in de populaire serie de rol van King Joffrey Baratheon vertolkt, onthult in de Britse krant The Independent dat hij de film- en tv-industrie nu al beu is.

Gleeson: "Ik zag acteren voorheen altijd als een leuk tijdverdrijf, maar sinds Game Of Thrones, werd het ineens erg serieus. De levensstijl die blijkbaar hoort bij een acteur in een succesvolle tv-serie, heb ik echter nooit geambieerd.”

In plaats van acteren zegt Gleeson zijn energie liever in liefdadigheid te willen steken. De acteur heeft zich de laatste tijd ingezet voor de hulpstichting Goal in Haïti, die de levensomstandigheden van de overlevenden van de zware aardbeving in 2010 probeert te verbeteren.

Daarover zegt hij: "Ik gebruik met alle liefde mijn sterrenstatus om aandacht te vragen voor de doelen die Goal ondersteunt. Het werkte inspirerend om te zien wat Goal heeft bereikt in Haïti, om de inzet en motivatie te zien van vrijwilligers die alles doen om de levenskwaliteit van de Haïtianen te verbeteren. Dat doe ik liever dan acteren."

Het vierde seizoen van Game Of Thrones verschijnt vanaf volgend jaar op de buis.