De American Humane Association (AHA), de organisatie die er op moet toezien dat dieren geen leed oplopen tijdens het opnemen van films, voert haar taken niet naar behoren uit.

Dat maakt The Hollywoord Reporter bekend. Het filmnieuws medium baseert zijn bevinding op gesprekken met werknemers van AHA en interne documenten van de organisatie.

Volgens The Hollywoord Reporter zouden ernstige gebeurtenissen waar dieren bij betrokken zijn worden verzwegen, gebagatelliseerd of onvoldoende onderzocht.

In januari werd onder andere de AHA aangeklaagd, omdat het ernstig dierenleed zou verzwijgen. Zo zou de tijger in Life of Pi bijna zijn verdronken en werd het overlijden van een paard in Steven Spielbergs War Horse in de doofpot gestopt.

Aftiteling

Films die het keurmerk van de AHA hebben ontvangen, mogen tijdens de aftiteling de zin No Animals were harmed in this movie vertonen.

Volgens AHA-directeur en dierenarts S. Stewart kloppen de verwijten niet. "Het gerucht dat wij het zo goed kunnen vinden met de industrie klopt gewoon niet", zegt Stewart tegen The Hollywood Reporter.

"Het dierenwelzijn heeft onze hoogste prioriteit."